|
Post by Lichtsturm on Jan 15, 2014 22:37:05 GMT 1
Ez a topik nagyon kellett már az életemben. Ha Barátnőm megkér, hogy szedjek jó filmet általában köpni-nyelni nem tudok, mert vagy láttuk a jó filmeket, vagy eleve nem találok semmit.
Ajánljatok filmeket egymásnak!
|
|
|
Post by Tomco on Jan 16, 2014 14:52:58 GMT 1
Híresebb filmek listája (ezek azok a filmek, amiket szerintem mindenkinek legalább egyszer meg kéne néznie élete során)) - Gyűrűk ura trilógia
- A hobbit trilógia
- Mátrix trilógia
- Halálsoron
- Karácsonyi lidérnyomás
- Rekviem egy álomért
- A keresztapa
- Felhőatlasz
- Harcosok klubja
- Harry Potter 1-3 rész (a többi már nem annyira tetszik nekem)
A most futó filmek közül tudom ajánlani a 47 Ronin - t, bár egyszernézős, nekem tetszett, és különösen ajánlom azoknak akik kedvelik a régebbi japán kultúrát.
|
|
|
Post by Dravenfy on Jan 16, 2014 17:00:37 GMT 1
Múlt héten volt szerencsém megnézni az Eredet c. filmet. Ritka mikor az egész film alatt nem nyomok pause-t valami ok folytán. Tényleg nagyon jó film, ha tehetitek mindenképp nézzétek meg.
|
|
|
Post by Tomco on Jan 16, 2014 17:09:53 GMT 1
Múlt héten volt szerencsém megnézni az Eredet c. filmet. Ritka mikor az egész film alatt nem nyomok pause-t valami ok folytán. Tényleg nagyon jó film, ha tehetitek mindenképp nézzétek meg. Na most már tényleg meg kéne néznem akkor ezt a filmet Rengetegen ajánlották már, én meg mindig lusta voltam utánanézni hogy miről szól
|
|
|
Post by Zik on Jan 16, 2014 18:42:03 GMT 1
Filmek amiket mindenképpen egyszer látni kell
A faun labirintusaSpanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen kislányával, Oféliával új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője - egy mesebeli figura meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel... Vélemény: Megrázó, kreatív, a sztori és a minőség tökéletes. NAGYON NEM GYEREK FILM! Nagyon erős dramaturgia van benne! WantedWesley az átlagosnál puhányabb ember, akit ráadásul pánikrohamok is kínoznak. Munkahelyén főnöke állandóan piszkálja, legközelibb munkatársa és barátja pedig a barátnőjével kavar. Utóbbiről ő is tud, de nem tesz semmit. Aztán egy nap megjelenik életében egy nő, aki Foxnak hívja magát, s azt állítja, az apja (aki amúgy még gyerekkorában hagyta el Wesley-t) a napokban halt meg, bérgyilkos volt, és egy másik bérgyilkos végzett vele. Wesley előtt szép lassan feltárul a Gyilkosok Társasága nevű szervezet munkássága, melynek Fox is tagja és apja is tagja volt. A szövetkezet azért gyilkol, hogy megmenthessen ezreket, akikkel az áldozat végezne, ha életben hagynák. A Gyilkosok Társaságának egy renegát tagja ölte meg Wesley apját, s most Wesley-t arra szeretnék kiképezni, hogy elbánjon vele, bosszút állva ezzel az apja haláláért is. Vélemény: A sztori kreatív de ha akarunk bele lehet kötni. A minőség perfect. A mondanivalója is nagyon ott van V mint Vérbosszú (2005)
A film története egy olyan világban játszódik, melyben Németország győzedelmeskedett a világháborúban, ezért most Nagy-Britannia is náci állam. Ebben a korrupt világban egy, mindenki által csak V-ként ismert maszkos harcos folytat szabadságharcot a kormánnyal szemben. Egy napon V megment egy fiatal lányt, aki ettől a naptól kezdve a hős egyik legnagyobb segítőjévé válik. A film a Mátrix-trilógiával félistenekké váló Wachowski fivérek legújabb munkája lesz. Az akciómozi egy azonos című, Alan Moore képregény alapján készült. Az úriember nevéhez még olyan füzetecskék fűződnek, mint A pokolból vagy A szövetség. A főszerepekben a Mátrix Smith ügynöke, Hugo Weaving valamint a film kedvéért fejét kopaszra borotváló Natalie Portman lesznek láthatóak.... Vélemény: Kicsit lightosabb de felettébb szórakoztató. Kreativitás az nálam a filmeknél alap szóval többet megsem említem Van mondanivaló, egyszer mindenképp érdemes megnézni.Samsara - A lét örök körforgása (2011)
A 'szamszára' szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken. A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja. Vélemény: Egy nyugodt délutánon, egy lightosabb filmecske, amin lehet bőven agyalni és koptatni a szépérzékünket. Érdekesség hogy lényegében a sztorit mindenki ismeri alapból, de mégis megdöbbentő élmény lesz. Ajánlatos jó minőségben megnézni mert a látvány valami Csodálatos!A jégember (The Iceman) (2013)
A film Richard Kuklinksiről szól, aki kétfajta életet él: egyrészt családos ember, másrészt pedig mánikus sorozatgyilkos. Hogy mennyire titokban tudta ezt tartani ismerősei előtt, az mutatja igazán, hogy amikor 1986-ban végül letartóztatták, felesége és lányai csak ekkor tudták meg róla, hogy ki is ő valójában. Vélemény: A filmet igazából csak azoknak ajánlom akik szeretik a témát. A történet igaz(ha jól emlékszem), szóval nem lehet belekötni.Odd Thomas - A halottlátó (2013)
Thomas átlagember lenne, de különleges képességekkel bír, beszélnek hozzá a halottak. A földöntúliak időnként arra kérik, segítsen igazságot szolgáltatni nekik. Thomas segítségére van ebben Pico Mundo rendőrfőnöke, Wyatt Porter, illetve a lány, akibe szerelmes, Stormy Llewellyn. Vélemény: Kihagyhatatlan! Mesteri! A látvány, a sztori, talán még mondani való is akad. Ha barátnővel nézed, készülj jó sok zsepivel, mert a végkifejletnél szarrá robbantja a mécsest Hírtelen ennyi jutott eszembe ami úgy objektíven jó film, és nem csak nekem tetszett igazán
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 16, 2014 21:27:07 GMT 1
Híresebb filmek listája (ezek azok a filmek, amiket szerintem mindenkinek legalább egyszer meg kéne néznie élete során)) - Gyűrűk ura trilógia
- A hobbit trilógia
- Mátrix trilógia
- Halálsoron
- Karácsonyi lidérnyomás
- Rekviem egy álomért
- A keresztapa
- Felhőatlasz
- Harcosok klubja
- Harry Potter 1-3 rész (a többi már nem annyira tetszik nekem)
A most futó filmek közül tudom ajánlani a 47 Ronin - t, bár egyszernézős, nekem tetszett, és különösen ajánlom azoknak akik kedvelik a régebbi japán kultúrát. Nekem a hobbit annyira nem jött be. Az elsőt láttam eddig. A Felhőatlaszt és a Halálsoront nem láttam még. Köszi.
|
|
|
Post by Tomco on Jan 16, 2014 21:38:50 GMT 1
A Felhőatlasszal az egyetlen probléma hogy kicsit hosszúra sikeredett, de minden másodpercének van értelme - és tipikusan azon filmek között van, amelyeken utána még jó sokáig lehet gondolkodni. A Halálsoron meg egy dráma, Stephen King regénye alapján. Nagyon jók.
|
|
|
Post by Zik on Jan 16, 2014 23:32:30 GMT 1
A Felhőatlasz az vagy azért fog tetszeni mert extrém összetett, vagy pont azért fogod utálni Na én pl pont azért szeretem
|
|
|
Post by Tomco on Jan 17, 2014 13:44:19 GMT 1
Tudna valaki nekem ajánlani TÉNYLEG parás horrorfilmeket?
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 17, 2014 15:44:46 GMT 1
Insidious, Kísértetjárás Connecticut-ban
|
|
|
Post by Tomco on Jan 17, 2014 17:53:55 GMT 1
Köszi, az Insidious valamiért annyira nem fogott meg, viszont ennek a kísértetjárásosnak utánanézek. Amúgy emlékszem egy 'The Poughkeepsie Tapes' nevű filmre, amitől valamiért nagyon be voltam szarva, és nem a film közben, hanem utána. Valamiért engem ezek a sorozatgyilkosos-elmebeteg dolgok nagyon meg tudnak rémíteni. Szerintem félelmetesebbek mint a szellemek Egyébként a film megtalálható a Youtube - on is.
|
|
|
Post by Tomco on Jan 17, 2014 21:12:47 GMT 1
Ja, és még tudnám ajánlani a 'Száll a kakukk fészkére' című művet. Zseniális alkotás.
|
|
|
Post by Zik on Jan 26, 2014 19:49:09 GMT 1
A békés harcos útjaAjánlom a filmet is és a könyvet is egyaránt. Kötelező darab! A világon minden emberrel megnézetném, és aki nem értené meg elsőre, megnézetném vele mégegyszer,sőt ahányszor csak kell. Akármikor és akárkivel nézhetős film
|
|
|
Post by Tomco on Jan 27, 2014 15:22:07 GMT 1
Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a dokumentumfilmet. Brutális. Nekem legalábbis rendesen megváltoztatta a világnézetemet. Szerintem mindenkinek érdemes lenne szánnia az életéből erre 2 órát. Az eleje azoknak akik nem kedvelik Egyiptomot, unalmas lehet, de előre mondom, hogy a film messze nem csak egyiptomról szól (sőt, legfőképpen egy elég komoly kérdést vet fel), és a film végén annyira beindul a dolog, hogy csak kapkodtam a fejem ide-oda. Tényleg brutális, na
|
|