|
Post by Lichtsturm on Jan 22, 2014 19:53:24 GMT 1
Tudtok valami jó oldalt, ahol nagyon az alapoktól elég messze el lehet jutni és nem kell érte fizetni?
|
|
|
Post by Tomco on Jan 22, 2014 20:30:40 GMT 1
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 22, 2014 20:46:12 GMT 1
Ezt én is megtaláltam. Lehet belenézegetek majd. Ez általános iskolás anyag kizárólag igaz? Szerintem jóval többen írnának jó érettségit, ha minden elérhető lenne a neten. Az ember az alapokon bukik el, nem azon, hogy a2+b2=c2 meg a többi száraz definíción. Bár kétségtelenül azok is lehetnének kicsit életszerűbbek néha. Én már túl vagyok ezen, de néha vannak olyan szituációk, amikor marha jó lenne matekzseninek lenni.
|
|
|
Post by Tomco on Jan 22, 2014 21:02:08 GMT 1
Pl. az algebra menüpontnál vannak egyetemi szintű tananyagok is. Egyébként asszem a mozaik tankönyvkiadónak van egy nagyon jó weboldala, ahol fizikát, matekot, biológiát, törit meg kémiát lehetett nagyon jól tanulni (3d modellekkel meg mindennel), de sajnos csak akkor elérhető egy-egy tananyag ha megvetted a tankönyvet és beírtad a benne megtalálható kódot. Hogy ezeket hogyan tudnám nyilvánosságra hozni, azon még dolgozom.
|
|
|
Post by wyads on Jan 22, 2014 21:10:31 GMT 1
Nos, a matek. Össz-vissz 5 egyest sikerült eddig összeszednem belőle, mert annyira nem értem. (persze iskolai anyag) Épp a trigonometriával foglalkozunk.
|
|
|
Post by MetallicAndris on Jan 22, 2014 21:46:43 GMT 1
ne is mond én matek szakon 2 hónapig bírtam :3
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 22, 2014 22:08:59 GMT 1
Nekem hálisten' meglett az érettségi, de 7. osztálytól már 2-3 volt az átlagom, illetve ha jól emlékszem 10-ben buktam fél évkor.
A szövegértés a leggyilkosabb.
|
|
|
Post by urbanrobi1123 on Jan 23, 2014 17:45:39 GMT 1
Én 9-ben félévkor, és év végén is buktam.Az algebrából begyűjtött jópár(kb 15db) egyes elég volt hogy elhasaljak 2x is De a pótvizsgán sikerült átjutnom, amit a mai napig nem tudom,hogy hogyan sikerült.
|
|
|
Post by wyads on Jan 23, 2014 18:00:52 GMT 1
Tény, hogy nem tudok odafigyelni, tény, hogy a YT videók sem tudtak nekem segiteni, hogy megértsem, de ennek ellenére szerintem egy rakás szar az oktatás. Csak felirjuk a táblára, idő sincs, hogy gondolkodjak, vagy valami. Ráadásul tele van f*szsággal az egész. Lehet, most csak én gondolom igy, de szerintem jogosan.
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 23, 2014 23:00:16 GMT 1
Igen az a baj az oktatással, hogy lenyomnak minden szart a torkodon és szarra sincs idő: gondolkodni..
|
|
|
Post by Zik on Jan 25, 2014 15:55:44 GMT 1
Én már nem is tom hanyadikban a szinusz koszinusz meg mittom én milyen nyusziknál szörnyethaltam Azóta semmi sem megy xD Előtte meg versenyekre küldözgettek xD A fő buktató tényező az volt hogy a kedvenc tanárom meglépett mert babázni lett kedve... Nem hibáztatom, ez van Logikusan: az oktatás a bibi 95% ban.
|
|
|
Post by Lichtsturm on Jan 25, 2014 18:31:19 GMT 1
Hát kurvára. Nekem 4. osztályig volt ugyanaz a tanárom (5-ös voltam). 5-be kaptunk újat, akkor lettem 3-mas. Utána minden évben más tanár volt. Tehát 9 matektanárom volt összesen plusz 1 akihez jártam korrepetálásra meg néha akik bejöttek helyettesíteni. Ótvar egy tárgy, nyers és kiaknázatlan, el van avulva a módszer 50 évvel vagy én nem tudom. Valamit kéne már vele kezdeni, mindenképp meg kéne reformálni, mert az alapokat én személy szerint élvezem és élveztem is mikor kicsi voltam utána meg azért lett szar, mert vagy a feladatok nagyon szarok vagy nincs idő megtanítani a fontos részeket, nincs megalapozva a dolog. Na meg a szövegértés az egy külön kategória plusz a definíciók, ezeket nem tanítják meg normálisan. Amolyan kényszerjáték az egész, nekem a verstanulás is a halálom volt. Én olvasva szerettem tanunli, saját szavaimmal alkotgatni és azt is inkább írásban. Rohadtul utáltam felelni, lehet ezért nem megy még annyira a videóban a duma akármikor, ha bekapcsolom.
|
|